Kalendar aktivnosti

Regionalni agro B2B sastanak

Lokacija:

Banja Luka

B2B sastanak za područe sjeverozapadne BiH će okupiti poljoprivrede subjekte sa lokalnim i/ili regionalnim kompanijama iz oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije i drugih oblasti vezanih za agro biznis.

Agro B2B sastanak za područje sjeverozapadne Bosne i Hercegovine organizira FARMA II u saradnji sa Centrom za ekonomski i ruralni razvoj, CERD.


Partneri: CERD

Sastanak biznis klinike

Lokacija:

Bihać

Sastanak biznis klinike, koja se organizira u okviru AgMENTOR aktivnosti za područje sjeverozapadne Bosne i Hercegovine, će pružiti poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima hrane savjete na teme kao što su: marketing i prodaja, uvođenje standarda proizvodnje, tehnologije proizvodnje hrane, pristup novim tržištima, ali i drugim zanimljivim temama.


Partneri: CERD, Privredna komora Unsko sanskog kantona

Potpisivanje ugovora po objavljenom pozivu za unapređenje pčelarstva

Lokacija:

Vanjskotrgovinska komora BiH, Branislava Đurđeva 10, Sarajevo

Pčelarske organizacije iz svih krajeva zemlje su iskazale veliki interes za javni poziv za dodjelu grantova koji je objavio USAID/Sweden FARMA II projekat: Poboljšanje konkurentnosti u sektoru pčelarstva u BiH u aprilu 2017. godine. 

Nakon šest informativnih sesija i razmatranja, 41 prijave koje su ispunile sve tehničke uvjete. Potpisivanje ugovora će pristupiti 18 proizvođača u oblasti pčelarstva. 


Partneri: Vanjskotrgovinska komora BiH

Dani meda

Lokacija:

Federalni agromediteranski zavod Mostar, B. Čule 10

Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo i Federalni agromediteranski zavod Mostar, u suradnji sa USAID/Sweden FARMA II projektom, organizirat će Dane meda u Mostaru, 8. decembra. Osamnaest pčelara je prijavilo 141 primjerak meda na polensku analizu, a nagrade će biti dodijeljene u osam kategorijia. Planirano je također i potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Hrvatskog pčelarskog saveza, Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar i Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo.

Andrew Boegel, direktor Ekonomskog odjela USAIDa ce uruciti nagrade za najbolji medove u osam kategorija.  


Partneri: Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo Federalni agromediteranski zavod Mostar

Pripremne sesije za pokretanje biznis klinike

Lokacija:

Bihać

Pripremna sesija za pokretanje biznis klinike za sva zainteresovana pravna lica, organizacije i preduzetnike iz općina sjeverozapadne Bosne i Hercegovine, a koja posluju ili obavljaju aktivnosti u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i ostalih djelatnosti vezanih za agrobiznis. Cilj ove aktivnosti je unapređenje poslovanja najmanje 20 odabranih poljoprivrednih subjekata (pravna i fizička lica) iz najvažnijih oblasti poslovanja, a koje mogu da unaprede njihovu konkurentost. Oblasti u domenu kojih će se organizovati Biznis klinika biće izabrane na osnovu iskazanog interesa privrednih subjekata koji se prijave za učešće u ovom programu.


Partneri: CERD, Privredna komora Unsko sanskog kantona

Pripreme za područni Agro B2B sastanak

Lokacija:

Banja Luka

B2B sastanci su dio predstavljanja „one stop-shop“ odnosno multifunkcionalne lokacije, u kojoj će ruralni akteri imati podršku za unapređenje poslovanja i dostupnost svih informacija vezanih za razvoj poslovnih inicijativa u okviru AgMENTOR centra podrške. Cilj ove aktivnosti je poslovno povezivanje poljoprivrednih subjekata sa lokalnim i/ili regionalnim kompanijama iz oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije i drugih oblasti vezanih za agro biznis.


Partneri: CERD