Otvoreni "Dani poduzetništva žena 2018"

Svečanim prijemom sinoć su otvoreni su "Dani poduzetništva žena 2018", koji će uključiti promotivne aktivnosti, panele i B2B sastanke usmjerene na jačanje ženskog poduzetništva u BiH.

U sjajnoj atmosferi sinoć su počeli "Dani poduzetništva žena 2018", uz prisustvo velikog broja zvanica, privrednica, privrednika iz naše zemlje, regiona ali i šire, te visoke dužnosnike kako domaćih tako i međunarodnih vlada i organizacija.

Prisutnima se obratila predsjednica Udruženja poslovnih žena BiH Aida Zubčević. Naglasila je kako je ova manifestacija samo kruna rada udruženja u protekloj godini te najavila buduće projekte ovog udruženja. "Dane poduzetništva žena 2018" otvorio je Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH. Pohvalio je rad udruženja ali i potcrtao koliko je važno da u BH društvu ovakvi napori budu podržani. I supruga gospodina Wigemarka je u kratkom obraćanju prisutnima izrazila svoje divljenje naporima koje Udruženje poslovnih žena u BiH pravi na promociji i podršci ženama u BiH.

Tokom prijema predstavljena su i dva projekta Udruženja poslovnih žena u BiH: BH TREASURES kao i portal poduzetna.ba. Prisutnima su se obratili i Peter Duffy, direktor Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini, kao i Martina Rotim ispred EBRD-a, koji su iznijeli svoje razloge zašto su podržali projekte Udruženja poslovnih žena u BiH. Prisutni su uživali i u sevdalinci u izvedbi Nene Murića.

Kada je u pitanju radni dio programa, on počinje danas. I ove godine Udruženje poslovnih žena u BiH pozvalo je  vrhunske stručnjake i najviše predstavnike bh. vlada i stranih delegacija koji donose odluke i barataju činjenicama koje su od važnosti za poduzetništvo, posebno za poduzetništvo žena. Tako će učesnice i učesnici Dana ženskog poduzetništva ovaj put imati priliku da u okviru panela posvećenom podršci lokalne zajednice ženskom poduzetništvu razgovaraju i sa Lars-Gunnar Wigemarkom, Specijalnim predstavnikom EU u BiH, te saznaju i razgovaraju o napretku naše zemlje u ovoj oblasti te onome što EU čini kako bi se dostigli njeni standardi.

Program ovogodišnjeg skupa možete naći na stranici Udruženja poslovnih žena u BiH.

Izvor: Poduzetna.ba / USAID/Sweden FARMA II