Počele prijave za Cochran Fellowship Program 2018 - izmjena krajnjeg roka za prijave

Cochran program američkog Ministarstva poljoprivrede nudi studijske stipendije s ciljem intenzivnog kratkoročnog treninga u raznim poljoprivrednim oblastima za sve koji se profesionalno bave poljoprivredom, a dolaze iz zemalja srednje visokog prihoda, novih tržišta i novih demokratija. Više od 150 bh. državljana je do sada u okviru Cochran programa posjetilo SAD. Svi troškovi treninga i boravka u SAD su plaćeni od strane USDA, osim povratne avionske karte. Obuka obično traje 15 dana, a termini i trajanje putovanja se prilagođavaju rasporedu i mogućnostima kandidata. Poželjno je poznavanje engleskog jezika.

Cochran Fellowship Program će u 2018. godini ponuditi stručnu obuku u Sjedinjenim Američkim Državama u okviru sljedeća dva individualna programa:

  1. Rukovanje voćem i povrćem nakon žetve / Post-Harvest Fruit and Vegetables Management
  2. Proizvodnja i marketing vina / Wine Production and Marketing

U prilogu je obrazac prijave za Cochran Fellowship Program 2018 (Word format / PDF format), koji treba čitko ispuniti i poslati na adresu:

Američka ambasada Sarajevo
USDA/FAS 
Roberta Frasurea 1
71000 Sarajevo

Molimo Vas da prijave dostavite najkasnije do 20.01.2017. godine.

Elektronsku (potpisanu i skeniranu) verziju aplikacije možete poslati na email adresu: AgSarajevo@usda.gov   

Dodatne informacije o Cochran programu se nalaze na linku http://www.fas.usda.gov/programs/cochran-fellowship-program , a takođe možete nazvati ured Ministarstva poljoprivrede SAD u Sarajevu, tel. +387 33 704305.

Bivše učesnike programa molimo da proslijede poziv kolegama koji bi mogli biti zaintersovani za programe u 2018.