Posjeta sajmu AGRA i studijsko putovanje u Sloveniju

U organizaciji USAID/Sweden FARMA II projekta, 22 proizvođača iz sektora peradarstva, mljekarstva i voća i povrća posjetiće ove sedmice 55. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrane AGRA 2017, koji se održava od 26. do 31. augusta u Gornjoj Radgoni, Republika Slovenija.

Poseban fokus sajma AGRA je na održivom turizmu i poljoprivredi, te hrani iz naše okoline i održivom šumskom gazdovanju uz pomoć savremene opreme i tehnologije. U okviru sajma će biti održani i poslovni susreti MEET4BUSINESS, gdje Vanjskotrgovinska komora BiH učestvuje kao koorganizator. Na poslovnim susretima će preduzeća, obrtnici i zainteresovane organizacije ostvariti poslovne kontakte i razmijeniti iskustva s potencijalnim poslovnim partnerima iz Slovenije i Evrope. Poslovni susreti su fokusirani na oblasti prehrane, poljoprivrede, održivog turizma i šumarstva, ambalaže i tehnike pakovanja.

Naši proizvođači će pored posjete sajmu u okviru studijskog putovanja obići i nekoliko većih farmi iz sektora mljekarstva i peradarstva.