Poziv za izražavanje interesa za učešće u programu: Poslovno povezivanje u agrobiznis sektoru – B2B

Poziv za izražavanje interesa za subjekte iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i ostalih djelatnosti vezanih za agrobiznis i ruralni razvoj, za učešće u programima biznis klinike i poslovnog povezivanja – B2B susreti.

USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede - FARMA II pokreće širok spektar aktivnosti koje imaju za cilj povećanje konkurentosti sektora agrobiznisa u Bosni i Hercegovini. Ova aktivnost, pod nazivom AgMENTOR centar podrške, omogućiće pristup kvalitetnim i raznovrsnim poslovnim uslugama koje će uticati  na rast i razvoj poljoprivrednih proizvođača, njihovih udruženja i zadruga ali i malih i srednjih preduzeća i drugih poslovnih subjekata iz ruralnih područja.

Pored pružanja planiranih usluga, AgMENTOR centar predstavljaće „one stop-shop“ odnosno multifunkcionalnu lokaciju u kojoj će ruralni akteri imati podršku za unapređenje poslovanja i dostupnost svih informacija vezanih za razvoj poslovnih inicijativa. Implementator aktivnosti AgMENTOR centra podrške za sjeverozapadnu Bosnu i Hercegovinu je Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD).

Cilj ove aktivnosti je poslovno povezivanje poljoprivrednih subjekata sa lokalnim i/ili regionalnim kompanijama iz oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije i drugih oblasti vezanih za agro biznis.

Više o ovoj aktivnosti, kao i kako se prijaviti i koji su uvjeti prijave možete pronaći u ovom dokumentu.

Zainteresovani poljoprivredni subjekti trebaju da popune prijavni obrazac, koji je potrebno dostaviti najkasnije do 25.11.2017. godine na e-mail adresu naznačenu u dokumentu.