Prijavite se za BIOFACH AMERICA 2019

Zajednička posjeta bh. firmi Međunarodnom sajmu „NATURAL PRODUCTS EXPO EAST 2019 - BIOFACH AMERICA“, Baltimore (SAD); 12.- 14.09.2019.

Vanjskotrgovinska komora BiH u partnerstvu sa USAID/Sweden FARMA II Projektom organizira zajedničku posjetu kompanija iz sektora prerade ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvodnje organskih proizvoda Međunarodnom sajmu „NATURAL PRODUCTS EXPO EAST 2019 - BIOFACH AMERICA“ koji se održava od 12. do 14. septembra 2019. godine u Baltimoru (SAD).

Cilj organiziranja ove posjete je podrška bh. kompanijama iz sektora prerade ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvodnje organskih proizvoda kako bi ostvarili direktne kontakte sa potencijalnim kupcima i kako bi se upoznali sa poslovnim mogućnostima koje se pružaju za bh. kompanije na tržištu SAD. Vanjskotrgovinska komora BiH će na ovom sajmu također u partnerstvu sa USAID/Sweden FARMA II Projektom organizirati i zajednički štand za 8 bosanskohercegovačkih izlagaća pa je, obzirom da veliko interesovanje naših firmi, odlučeno da se pored izlaganja organizira i zajednička posjeta pomenutom sajmu.

Polazak ove privredne delegacije iz Sarajeva predviđen je 10. ili 11. septembra a povratak 14. ili 15. septembra 2019.g. (ovisno o raspoloživim letovima).

Pored posjete Sajmu, učesnici će imati na raspolaganju rezultate istraživanja tržišta SAD koje će pripremiti konsultant angažovan od strane USAID/Sweden FARMA II projekta kao i mogućnost pronalaska odgovarajućih partnera. Učesnici će također dobiti pomoć pri dobijanju vize za SAD. Troškove avio prevoza, smještaja i vize za predstavnika kompanija će snositi sami učesnici/kompanije.

Pozivamo sve zainteresirane bh. kompanije iz navedenih sektora da svoje prijave za učešće dostave na priloženom obrascu najkasnije do 15.05.2019. godine na e-mail adresu tarik.kovac@komorabih.ba ili fax 033 214 292.

Preuzmite prijavu OVDJE