USAID/Sweden FARMA II najavila info sesije o grant pozivu širom Bosne i Hercegovine

Prva sesija u Mostaru - sutra (20.9.) u 12 sati u Federalnom agromediteranskom zavodu

USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) u naredne dvije sedmice će organizovati info sesije širom zemlje, kako bi javnost i kvalificirane proizvođačke organizacije upoznali sa novim pozivom za dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku unapređenju konkurentnosti sektora mljekarstva, voća i povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja, pčelarstva, te sektora peradarstva. Riječ je o grant sredstvima u iznosu od 200.000 američkih dolara, koja će se rasporediti prema najuspješnijim aplikantima s rokom prijave do 15.10.2018. godine.

“Info sesije će se održati u Federalnom agromediteranskom zavodu u Mostaru 20.9. u 12 sati, zatim u Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona u Bihaću  21.9. u 11 sati. Naredne sedmice ćemo održati info sesije u Hotelu Tehnograd u Tuzli 25.9. u 11 sati, Hotelu Talija u Banjoj Luci 26.9. u 11 sati, te u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu 27.9. u 11 sati. Info sesije su otvorene za zainteresovane učesnike, te će se u okviru predavanja moći upoznati sa kriterijima, procedurom i pripremom dokumentacije za podnošenje zahtjeva. Očekujemo dolazak oko 160 prijavljenih organizacija, te molimo one koji to nisu do sada uradili da najave svoj dolazak putem email adrese grants@farmabih.ba”, poručuju iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

“Sve informacije, kao i paket koji uključuje prijavne obrasce i drugu dokumentaciju, zainteresovana lica mogu preuzeti na web-stranici www.farmabih.ba. Tim našeg Projekta stoji na raspolaganju za sve dodatne informacije, te se nadamo da će najavljene info sesije biti prilika da saznate više i iskoristite priliku za osiguranje podrške vašim poslovnim idejama“, dodaju iz USAID/Sweden FARMA II.