USAID/Sweden FARMA II podržala događaj Agencije za sigurnost hrane povodom Dana sigurnosti hrane

Šef Misije USAID-a u BiH Peter Duffy učestvovao na skupu i govorio o realiziranim aktivnostima USAID/Sweden FARMA II projekta

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, uz podršku projekta USAID/Sweden FARMA II, obilježila je Međunarodni dana sigurnosti hrane skupom u Mostaru, a s ciljem usmjeravanja pažnje globalne javnosti na činjenicu koliko je važno konzumirati zdravu i kvalitetnu hranu. Skup su otvorili ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, direktor Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine Džemil Hajrić i direktor Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini Peter Duffy.  Šef Misije USAID-a je kazao kako sigurnost hrane nije važna samo kako bi se sačuvalo zdravlje svih potrošača, već i da se pokaže kredibilnost Bosne i Hercegovine za izvoz na strana tržišta. "Naša podrška kroz USAID/Sweden FARMA II projekat se odnosila na izradu protokola za skladištenje hrane i obuku inspektora, a u dvije godine smo pomogli da 425 kompanija iz BiH dobije međunarodni certifikat za kvalitetu hrane", dodao je Duffy.