Velikokladuška udruga pčelara bogatija za 50 članova i 150 košnica

Udruga pčelara upriličila je teorijsku i praktičnu obuku novih pedeset polaznika o temi ožičavanja okvira

Velikokladuška udruga pčelara "Krajiška pčela" realizira projekt USAID/Sweden Farma II u suradnji s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te Centrom za ekonomski i ruralni razvoj (CERD).

Tim povodom Udruga pčelara upriličila je teorijsku i praktičnu obuku novih pedeset polaznika o temi ožičavanja okvira, utapanja satne osnove te ostale pripremne radove u radionici, kao i upoznavanje s pčelarskom opremom. Inače, projekt se realizira s ciljem unapređenja konkurentnosti na području općine Velika Kladuša. Nakon obuke u tvrtki "Matica" na Križu, u vlasništvu Nijaza i Zehide Dizdarević, upriličena je, kao sastavni dio druge faze projekta, dodjela po tri košnice novim članovima Udruge i polaznicima škole pčelarstva.

Osim stotinu i pedeset košnica, članovima u dva nastavka, Udruzi je dodijeljena kasetna vrcaljka, stol za otklapanje saća, koš, elektrčini mlin za mljevenje šećera, dvije sms vage i topionik za vosak. Iz projekta kojim je aplicirano prema Općini, Udruga je dobila miješalicu za pogače i digitalnu sušaru.

Izvor: Večernji list