Zajedničko predstavljanje 14 domaćih proizvođača u Mostaru

USAID/Sweden FARMA II podržao promociju domaćih proizvođača u "Bingu"

Danas je u organizaciji USAID/Sweden FARMA II Projekta održano zajedničko predstavljanje domaćih proizvođača sira, meda, kozmetike, ljekovitog bilja, voća i povrća iz cijele Bosne i Hercegovine. Domaćin je bio trgovinski lanac "Bingo" u Mostaru, a u sklopu predstavljanja poduzetnici su govorili o izazovima sa kojima se susreću, ali i postignutim rezultatima.

"Naš Projekat nastavlja sa podrškom domaćim proizvođačima, te je izuzetno važno da su ovakvi događaji svakodnevnica. Nakon Mostara i Trebinja, naredno mjesto susreta je Bihać. Mreža kompanija, udruženja i zadruga koje uzimaju učešće u ovim aktivnostima svakodnevno raste, te smo ponosni na saradnju koju ostvarujemo", poručili su iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

"Kompanija Bingo je prepoznala značaj projekta i sa zadovoljstvom ga podržavamo, jer je jačanje domaće privrede ujedno i misija ove kompanije. Većina proizvođača koji se predstavljaju u sklopu projekta su već partneri Binga, a onima koji to nisu, svakako su vrata otvorena za dostavljanje ponuda svojih proizvoda", kazala je Tatjana Paunoski iz trgovinskog lanca "Bingo".

U promociji su učestvovali Pađeni, Eko-sir Puđa, Promilk, 'Orman Farmersko blago', Faveda, BH TREASURES, Ekolife, Ecoline, Halilović, Udruženje žena 'Most', Vextra, Farmavit, UP Matica i UP Vrijesak. Domaći proizvođači su jasno poručili da je izuzetno važno nastaviti na zajedničkim aktivnostima kako bi se smanjio trgovinski deficit i povećala kupovina domaćih proizvoda.