Novosti

SARAJEVO, 10. maj 2021. - Direktorica misije USAID-a u BiH, Nancy J. Eslick, posjetiće 12. maja Eko sir Puđu u Golinjevu u Livnu kako bi svjedočila najnovijim poboljšanjima u njihovoj proizvodnji i predstavila dostignuća Sweden/USAID FARMA II projekta u razvoju poljoprivrede u Bosni i Hercegovini u posljednjih pet i pol godina.

Eko sir Puđa dobitnik je nepovratnih razvojnih sredstava FARMA II projekta kojima je podržan razvoj kompanije i koja su pridonijela njihovom uspjehu.

Sweden/USAID FARMA II projekt, vrijedan 17,75 miliona američkih dolara, radio je u pet sektora poljoprivrede, uključujući mljekarstvo, peradarstvo, te sektore voća i povrća, meda i ljekovitog i aromatičnog bilja. Proveo je 186 razvojnih grantova i pružio je obuke i tehničku podršku za više od 19.000 ljudi diljem zemlje.

Gradonačelni Livna, g. Darko Čondrić, i pomoćnica u Ministarstvu privrede Kantona 10, gđa. Ivana Suša, pridružit će se gđi. Eslick i direktoru Eko sir Puđe, g. Tomislavu Puđa, na događaju i obratiće se medijima.

Mediji su srdačno pozvani da prisustvuju događaju u Eko sir Puđi, u Golinjevu, Livno, u srijedu, 12. maja, sa početkom u 10:30 sati. Koordinate Eko sir Puđe na Google mapi su 43.709302, 17.015129.

NAPOMENA: Svi učesnici događaja će morati nositi maske za lice i održavati distancu.