Novosti

Tačno 400 predstavnika javnog i privatnog sektora iz oblasti poljoprivrede učestvovalo je na okruglim stolovima USAID/Sweden FARMA II projekta, održanim širom zemlje tokom oktobra 2016. godine. Naredni događaj je u Bihaću, u četvrtak 3.11. od 10-12h, u hotelu Park (Petog korpusa br. 3).

Kako bi se stimulisala diskusija sa ključnim interesnim skupinama širom zemlje, USAID/Sweden FARMA II projekat inicirao je seriju okruglih stolova na temu "Diskusija o prioritetima za razvojne intervencije". Prvi takav događaj održan je u Zenici 4. oktobra, nakon čega su uslijedili skupovi u Livnu, Goraždu, Mostaru, Trebinju, Brčko Distriktu, Tuzli i Bijeljini. Ukupno 400 učesnika dalo je svoje sugestije i prijedloge relevantne za dalju implementaciju projekta.

Među učesnicima su se našli ministri i pomoćnici ministara poljoprivrede na kantonalnim nivoima, načelnici općina i predstavnici općinskih službi za poljoprivredu, brojni veterinarski i poljoprivredni zavodi, stručne službe sa svih nivoa, regionalne i lokalne razvojne agencije, te poljoprivredna udruženja, zadruge i privatne kompanije aktivne u sektoru poljoprivrede. Skupovi su izazvali i veliku pažnju medija, a neke od video priloga možete pogledati ovdje.

Još četiri ovakva skupa su planirana u novembru, uključujući i završne događaje u Banja Luci i Sarajevu.