Novosti

Do dodatnih prihoda sakupljanjem ljekovitog i aromatičnog bilja, gljiva i šumskih plodova.

Sweden/USAID FARMA II trenutno štampa „Priručnik  za  sakupljanje ljekovitog bilja i gljiva u Bosni i Hercegovini“ koji će biti distribuiran kompanijama i sakupljačima na osnovu njihovog zahtjeva.

Kako projekt želi da ohrabri sve one koji se do sada nisu bavili sakupljanjem ljekovitog i aromatičnog bilja, gljiva i šumskih plodova, da se uključe u ove sezonske poslove i ostvare dodatne prihode za njihove porodice, provodi se malo istraživanje među prerađivačima/otkupljivačima kako bi se utvrdile planirane količine otkupa za ovu godinu, kao i potrebe za novim sakupljačima bilja, gljiva i šumskih plodova.

Na osnovu dobijenih rezultata, projekt će moći planirati aktivnosti usmjerene na animiranje novih sakupljača i organizovanje obuke, kada i gdje to bude potrebno.

Napomena: Dobijeni odgovori će se koristiti isključivo kao pokazatelji projektu Sweden/USAID FARMA II da svoje aktivnosti podrške usmjeri ka kompanijama kojima je podrška najpotrebnija.

Svi zainterovani za učestvovanje u ovom istraživanju se ljubazno mole da do kraja sedmice odvoje par minuta i popune kratki upitnik na ovom linku: https://www.surveymonkey.com/r/otkupljivaci.