Novosti

Sweden/USAID FARMA II projekat pomaže poljoprivrednim proizvođačima da poboljšaju marketing i poslovanje

SNIMAK WEBINARA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

SARAJEVO, 27. maja 2020. - Sljedeća dva četvrtka, 28. maja i 4. juna, projekat Sweden/USAID FARMA II održat će webinare o marketingu za poljoprivredne proizvođače i organizacije iz cijele Bosne i Hercegovine.

Ovo su četvrti i peti webinar u nizu koji proizvođačima pružaju konkretne savjete o tome kako da vode svoj posao, i kako da efikasno koriste platforme društvenih medija tokom i nakon pandemije COVID-19.

„Trenutna situacija sa pandemijom COVID-19 pokazala je koliko je važan dobar marketing,“ rekla je Amra Brkić iz „Milog Sela“, proizvođača kozijeg sira i voća i povrća iz Lukavca, koja je učestvovala u prethodnom webinaru o online promociji.

„Online način poslovanja, uglavnom prodaja i promocija, je postao neophodan, i tako će ostati i nakon pandemije. Tržišna pravila se mijenjaju, i sada su prisiljeni i oni koji do sada nisu koristili online promociju i web prodaju da krenu sa ovim aktivnostima čim prije jer samo tako mogu pratiti tržišnu utakmicu koju je nametnula nova situacija. Podrška koju projekat Sweden/USAID FARMA II pruža poljoprivrednim proizvođačima u toj oblasti je vrlo važna i veoma cijenjena."

Projekat će nastaviti da pomaže poljoprivredni sektor u poboljšanju marketinških praksi i ostvarivanju veće prodaje.

Sweden/USAID FARMA II podržava razvoj BH poljoprivrede u pet sektora: mljekarstvo, voće i povrće, med, ljekovito i aromatično bilje, i peradarstvo. Projekt pomaže da se domaći regulatorni okvir poboljša i uskladi sa zakonima Evropske unije, te  prenosi potrebno znanja proizvođačima kako bi im omogućili da povećaju proizvodnju, poboljšaju kvalitetu svojih proizvoda i ispune standarde potrebne za izvoz u EU i na druga međunarodna tržišta.

Sve zainteresovane organizacije mogu pronaći više informacija o tome kako se prijaviti za ovu, kao i za ostale aktivnosti na web stranici: www.farmabih.ba.