Novosti

Sweden/USAID FARMA II projekat želi informisati korisnike podrške o promjenama u planiranim aktivnostima, koje su izvazvane korona virusom (COVID-19).

Uredi Sweden/USAID FARMA II projekta u Sarajevu i Banja Luci su trenutno otvoreni, ali su tekuće aktivnosti projekta koje zahtijevaju direktni kontakt sa korisnicima reducirane.

Zbog uvedenih ograničenja koja se odnose na javna okupljanja, sve planirane obuke koje su podrazumijevale rad sa većom grupom ljudi su trenutno odgođene do daljnjeg. Planirane promotivne aktivnosti, poput izlaganja kompanija na sajmu GastroNord u Štokholmu ili Balkan Cheese Festivalu u Beogradu, su odgođene. Pratite naš kalendar aktivnosti za više informacija. 

Nastaviće se pružanje direktne tehničke pomoći u mjeri u kojoj to bude moguće, pogotovo kada se radi o aktivnostima koje se mogu prenijeti u online prostor (poput podrške vezane za grafički dizajn) ili realizovati sa manjom grupom korisnika, uz poštivanje propisanih mjera (korištenje maski i rukavica, držanje distance).

Aktivnosti koje se odnose na obradu zahtijeva za grantove, kao i implementaciju postojećih grantova, se nastavljaju. 

Molimo vas da nas kontaktirate za sva dodatna pitanja.