Poziv kompanijama za prijavu na Belgrade Food Show

USAID/Sweden FARMA II poziva zainteresovane proizvođače da se prijave za podršku za nastup na Belgrade Food Show, koji će se održati u Beogradu 5. i 6. novembra 2018. godine.

Belgrade Food Show je jedinstveno dvodnevno okupljanje kupaca i distributera premijum i visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda („specialty food“) sa odabranim proizvođačima spremnim za izvoz iz regije. U izlagačkom dijelu, proizvođači će predstaviti svoje najnovije proizvode od voća, povrća, mesa i mlijeka, što će biti jedinstvena prilika za kupce da upoznaju rastuću regionalnu industriju visokokvalitete hrane, inspirativne poduzetnike i njihove neodoljive proizvode. Konferencijski dio, otvoren za sve goste, baviće se ključnim temama kao što su globalni trendovi, perspektive visokokvalitetne hrane, putevi do tržišta i prilike za izvoz, stavovi i očekivanja kupaca, priče o uspjehu. 

Zainteresovane organizacije trebaju se prijaviti putem email adrese info@farmabih.ba do 23. oktobra u 17h. USAID/Sweden FARMA II projekat će pokriti 50% troškova učešća, dok će organizacije same snositi troškove prevoza i smještaja u Beogradu. Broj mjesta je ograničen.