Novosti

Uz Canva-u postanite sopstveni grafički dizajner

SNIMAK WEBINARA DOSTUPAN JE OVDJE.

SARAJEVO, 17. juni 2020. - Sweden/USAID FARMA II projekt sutra će održati praktičnu radionicu za poljoprivrednike i male biznise o upotrebi Canva-e, besplatnog online grafičkog alata.

Radionica nazvana „Canva: Moćan saveznik malih biznisa“ će biti održana preko Zoom platforme. Fokusiraće se na razvoj i grafički dizajn vizuala za društvene medije, logotipa, postera, letaka i prezentacija.

„Mi koristimo društvene medije da bismo promovisali naše proizvode, i jako nam je važno da imamo privlačne vizuale koji će imati veći doseg i generisati veći broj pozitivnih reakcija naših kupaca,“ rekao je Muamer Zubčević, marketing menadžer u Favedi, proizvođaču prirodne kozmetike i biljnih preparata.

„Već ranije sam malo istaživao Canva-u, ali kako je Sweden/USAID FARMA II projekt najavio webinar, odlučio sam da se prijavim i iskoristim ovu priliku da naučim više. Jako me interesuju koje su sve to opcije koje nudi Canva, a koje mogu koristiti u svakodnevnom radu.”

Sweden/USAID FARMA II projekt podržava razvoj BH poljoprivrede u pet sektora: mljekarstvo, voće i povrće, med, ljekovito i aromatično bilje, i peradarstvo. Projekt pomaže da se domaći regulatorni okvir poboljša i uskladi sa zakonima Evropske unije, te prenosi potrebno znanja proizvođačima kako bi im omogućili da povećaju proizvodnju, poboljšaju kvalitetu svojih proizvoda i ispune standarde potrebne za izvoz u EU, kao i na druga međunarodna tržišta.

Projekt također pruža podršku poljoprivrednim proizvođačima da svoje proizvode promovišu na domaćem i inostranim tržištima.

Canva radionica će se održati sutra, u četvrtak, 18. juna, of 11:00 do 13:00 sati. Svi zainteresovani su pozvani da se prijave putem linka: https://www.surveymonkey.com/r/f2canva.