Novosti

Nakon uvodnog webinara o online prodaji u poljoprivredi, Sweden/USAID FARMA II projekt nastavlja pomagati poljoprivrednim proizvođačima kroz webinare o konkretnim tehnikama online promocije njihovih proizvoda.

U dvije naredne srijede, 29. aprila i 6. maja, od 11:00 do 13:00 časova, Sweden/USAID FARMA II projekt će nastaviti pružati kokretnu podršku poljoprivrednim proizvođačima iz cijele Bosne i Hercegovine pri uspostavljanju i poboljšavanju njihove online prezentacije i promocije proizvoda.

“Prošlog četvrtka smo održali webinar o online prodaji u poljoprivredi, gdje smo okupili stručnjake i praktičare iz poljoprivrednog, IT i bankarskog sektora, čime smo koncept online pristupa poslovanju približili grupi od više od 70 poljoprivrednih proizvođača,“ rekao je Bill Mays, šef projekta.

“Sada nastavljamo naš rad sa proizvođačima i pružamo im konkretnu podršku u uspostavljanju i poboljšavanju njihove online prezentacije i promocije proizvoda putem široko dostupnih društvenih medija.”

Webinari za poljoprivredne proizvođače će se nastaviti u maju sa dodatnim sesijama posvećenim važnosti grafičkog dizajna za online promociju i marketinškim prilikama tokom i nakon COVID-19 pandemije. Projekt je također u procesu odabira pružaoca usluga koji bi proveo promotivnu kampanju za više od 120 malih biznisa uključujući poljoprivredne proizvođače, trgovine i restorane.

Više informacija o webinaru "Kako unaprijediti online promociju? Savjeti i trikovi!" dostupno je ovdje.