Novosti

"Herbos Nature" je podržana kroz grant program i aktivnosti Sweden/USAID FARMA II projekta

Zamjenica glavnog administratora USAID-a Bonnie Glick posjetila kompaniju "Herbos Nature" gdje je obišla pogone te se sastala sa Adelom Vileš Bektaš (direktoricom i menadžerom kontrole kvaliteta) i Mirzetom Hadžavdićem (osnivačem kompanije). 

"Početkom 2017. Herbos Nature dobio je bespovratna sredstva od Sweden/USAID FARMA II projekta za sufinansiranje tunela za duboko zamrzavanje dubokog 12 tona/24 sata. Također, 'Herbos Nature' je, zahvaljujući podršci Sweden/USAID FARMA II projekta, imao priliku učestvovati na sajmu ANUGA u Kelnu, gdje smo potpisali nove ugovore. Također, u saradnji sa Projetom, nastavlja se i pružanje tehničke pomoći radi s ciljem unapređenja kvalitete u uzgoju", poručila je Vileš Bektaš.

Pored zamjenice glavnog administratora USAID-a, Visoku delegaciju su činili i direktorica Misije USAID-a u BiH Nancy Eslick, zamjenica pomoćnika administratora USAID-a Gretchen Birkle te članovi tima USAID-a za Evropu i Evroaziju. 

Zamjenica glavnog administratora USAID-a Bonnie Glick je izrazila zadovoljstvo zbog napretka i prikazanih rezultata ove kompanije, ali i zbog lične priče o profesionalnom napretku i razvoju koju je gospođa Vileš Bektaš podijelila sa delegacijom.