Priče o uspjehu

USAID/Sweden FARMA II Projekat podržao rad inicijative i brenda "BH Treasures"

Žene-poduzetnice širom zemlje se pridružuju inicijativi "BH Treasures" koja se razvija kao brend za autentične bosanskohercegovačke proizvode. U saradnji sa USAID/Sweden FARMA II Projektom i Jedinicom za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede,privrede i šumarstva, odlučile su se fokusirati na promociju proizvoda i istovremeno osnaživanje žena-poduzetnica.
 
"Udruženje poslovnih žena u BiH radi na razvoju ovog brenda, pronalazimo nove proizovde koji su autentični i tradicionalni, te ih dodajemo u našu 'korpu'. Naš rad je podržala i Ambasada SAD-a kroz program osnaživanja žena, a u narednih godinu dana planiramo pokriti 20 proizvoda, te ponuditi podršku u proizvodnji, certifikaciji, pakovanju i dizajnu. Na kraju želimo ove proizvode objediniti u korpu punu bosanskohercegovačkog blaga napravljenog ženskom rukom”, kazala je Dženisa Delalić, predstavnica “BH Treasures”.
 
“Ove subote ćemo svoj rad predstaviti u Bihaću, u saradnji sa USAID/Sweden FARMA II Projektom, sa kojima radimo na očuvanju originalnih receptura širom zemlje, dajući im istovremeno novi izgled i čineći ih dostupnim na bh. tržištu”, dodaje Delalić.
 
“BH Treasures” je već povezao žene-poduzetnice sa stručnjacima iz oblasti tehnologije hrane i prodaje, koji su im dali savjete u vezi sa razvojem proizvoda, a kroz promocije žele saznati više od potrošača. “Ženepoduzetnice ovim pokazuju da je moguće nastupati zajednički na tržištu, te da takav pristup donosi korist proizvođačima širom zemlje”, zaključuje Delalić.